توسعه و ارتقاء تأمین کنندگان

توسعه و ارتقاء تأمین کنندگان

امروزه، تعامل بلندمدت با تأمین‌کنندگان در زنجیرۀ تأمین به فعالیت کلیدی سازمان‌ها تبدیل شده است و شرکت‌ها می‌کوشند به کمک آن، قابلیت‌های خود را بهبود بخشند.

بر همین اساس، با توجه به محدود بودن تأمین‌کنندگان توانمند، پیشرفت‌های مستمر تکنولوژیکی و نیازهای جدید بازار، توسعۀ قابلیت‌های رقابتی تأمین‌کنندگان، راهکاری مناسب برای ایجاد منافع مشترک و رویکرد برد برد، برای بنگاه‌های اقتصادی خواهد بود.

گروه صنعتی انتخاب در راستای استراتژی‌های کلان خود، رهبری بازار لوازم خانگی داخل کشور و ورود به بازارهای جهانی برآن است تا تأمین کنندگان زنجیره تأمین خود را هم راستا با توسعه و رشد تکنولوژیکی خود، توسعه و ارتقاء دهد از همین روی در دپارتمانی تحت عنوان توسعه و ارتقاء تأمین‌کنندگان را در مؤسسه کیفیت و بهره وری گروه صنعتی انتخاب به اختصار مکبا ایجاد نموده است.

رئوس فعالیت‌های این دپارتمان

  • عارضه‌یابی و رتبه‌بندی تأمین‌کنندگان زنجیره تأمین گروه صنعتی انتخاب
  • آموزش الزامات سیستم‌های مدیریتی و ابزارهای کیفی
  • مشاوره و آموزش درخصوص پیاده‌سازی الزامات سیستم‌های مدیریتی و الزامات خاص گروه صنعتی انتخاب
  • توسعه و ارتقاء تأمین کنندگان جاری سازمان همگام با رشد و توسعه دانش و تکنولوژی گروه صنعتی انتخاب
  • آموزش و راهنمایی تأمین کنندگان به منظور انجام خود ارزیابی اولیه و نحوه ورود به زنجیره تأمین کنندگان گروه صنعتی انتخاب
  • اجرای کلینیک‌های کیفی تأمین کنندگان به منظور آسیب‌شناسی و درمان معضلات کیفی و سیستمی تأمین کنندگان

توسعه و ارتقاء تأمین کنندگان

پروسه ارتقاء تأمین کنندگان در گروه صنعتی انتخاب

پروسه ارتقاء تأمین کنندگان از بدو شروع همکاری (ثبت خود اظهاری در سامانه SRM) آغاز می‌گردد:

در این رویکرد تأمین کننده از بدو ورود تا خروج پیوسته تحت آموزش و ارتقاء قرار گرفته و در مواقعی که نیاز به کمک و ارتقاء داشته باشد.

این شرایط برای آنان فراهم شده تا پیوسته از طریق آموزش‌های نوین و پیشرفته بتواند مشکلات و معضلات خود التیام دهند.

این رویکرد یک رویکرد برنده برنده بوده تا هم تأمین کنندگان از نظر ساختاری و با آخرین متدهای روز مدیریتی رشد و ارتقاء یافته و هم گروه صنعتی انتخاب بتواند در بازار پر چالش و رقابتی پیش روی نقش رهبری و پیشرو بودن خود را حفظ نمایند.

درخصوص تأمین‌کنندگانی که بصورت روتین و سنتی در زنجیره تأمین گروه صنعتی انتخاب فعال می باشند به دو شکل می‌تواند در فرآیند رشد و ارتقاء شرکت نمایند:

  • بصورت داوطلبانه و خود اختیاری
  • بصورت الزامی

1. بصورت داوطلبانه و خوداختیاری

تأمین کننده می‌تواند با مراجعه به سایت مکبا و یا واحد مرغوبیت کالا مراجعه نموده و درخواست خدمات جهت توسعه و ارتقاء سیستم‌های مدیریتی جاری در سازمان خود نماید، از همین روی متعاقب درخواست سازنده تیم مشاوره مکبا به محل تأمین‌کننده مراجعه نموده و پس از بررسی وضعیت موجود و تهیه گزارش آنالیز شکاف نسبت به سیستم توافق شده طی قراردادی تأمین کننده در پروژه‌های ارتقاء تعریف شده و مطابق برنامه زمانبندی مراحل ارتقاء تأمین کننده کنترل و پایش می‌گردد.

2. گریدبندی پویای ادواری

هدف از بکارگیري رویکرد گریدبندي پویاي ادواري، تخصیص گرید سازندگان با توجه به وضعیت سیستم مدیریت کیفیت (بیانگر توانمندي سازنده براي تولید محصولات با کیفیت) و وضعیت عملکرد کیفی سازنده (بیانگر میزان اثربخشی اجراي سیستم مدیریت کیفیت) می‌باشد.

نحوه گرید‌بندي سازندگان

جهت محاسبه گرید پویاي ادواري (شش ماهه)، ابتدا وضعیت گرید سازنده در هر فصل (دوره سه ماهه) تعیین می‌گردد.

در صورتی که گرید اولیه (جاري) سازنده C باشد، ارتقاء گرید به B تنها پس از فراهم شدن شرایط احراز (6 ماه عملکرد بالاي 70) و ارزیابی سیستم مدیریت کیفیت و کسب حداقل نمره 75 میسر می‌باشد.

حداقل گرید قابل قبول جهت تداوم همکاري سازندگان گرید B بوده و سازندگان با گرید پایین‌تر ملزم به انجام پروژه ارتقاء گرید می‌باشند.

نحوه محاسبه امتیاز و گرید تأمین کنندگان

مراحل ارتقاء سازندگان داراي گرید B , C , D

  • معرفی نماینده (تام الاختیار) مدیریت عامل جهت مدیریت موثر بر پروژه ارتقاء و تأمین نیازمندي‌هاي مشتري
  • معرفی مسئولین کیفیت سازنده جهت شرکت در دوره آموزشی پیاده‌سازي الزامات خاص گروه صنعتی انتخاب و اخذ تاییدیه شرکت در دوره به عنوان گام اساسی براي شروع فعالیت‌هاي پروژه ارتقاء ضروري است.
  • تهیه گپ آنالیز از میزان انطباق وضعیت سیستم مدیریت کیفیت سازنده با الزامات گروه صنعتی انتخاب.
  • آسیب‌شناسی و تهیه گزارش تحلیلی از دلایل افت عملکرد کیفی قطعات و مجموعه‌هاي تولیدي و تعریف پروژه‌هاي اقدامات اصلاحی به منظور ارتقاء آن‌ها تا سطح قابل قبول (این پروژه‌ها می‌بایست توسط مدیر مرغوبیت کالا در گروه صنعتی انتخاب مورد تایید قرار گیرد.
جدول گرید بندی نهایی
  • اقدامات و پیگیري‌هاي لازم جهت تأیید ابزارها و تجهیزات کنترلی و آزمایشگاهی توسط تیم مرغوبیت کالا و آزمایشگاه گروه صنعتی انتخاب.
  • اقدامات و پیگیري‌هاي لازم جهت تأیید مدارك PPAP قطعات و مجموعه‌ها توسط واحد مرغوبیت کالا در فرمت اظهارنامه گروه صنعتی انتخاب.
  • ارسال اظهارنامه نهایی (با اخذ تاییدیه‌هاي مشتري) به واحد ارزیابی و ارتقاء تأمین کنندگان.
  • برنامه‌ریزي و پیگیري‌هاي لازم جهت ارتقاء شاخص عملکرد کیفی قطعات و مجموعه‌ها تا سطح قابل قبول گرید B
  • اعلام آمادگی سازنده جهت انجام ارزیابی (در صورت کسب حداقل نمره عملکرد قابل قبول در دو فصل متوالی (دوره 6 ماهه)، اخذ تاییدیه‌هاي اظهارنامه و ارسال آن و اجراي مناسب سیستم مدیریت کیفیت مطابق الزامات خاص گروه صنعتی انتخاب.

تبصره: در صورتیکه از تاریخ آخرین ارزیابی سیستم مدیریت کیفیت سازنده بیش از یکسال نگذشته باشد نیاز به ارزیابی مجدد سیستمی نمی‌باشد!

تذکر: سازندگان داراي گرید C ملزم به ارائه فرم” تعهد نامه ارتقاء سیستم تضمین کیفیت” می‌باشند.

این فرم توسط واحد بازرگانی (با هماهنگی واحد ارزیابی) صادر می‌گردد.

تذکر : تا زمان ارتقاء سازندگان فوق به گرید B، براي قطعاتی که در دوره 6 ماهه محاسبه گرید، داراي نمره عملکرد کمتر از 70 می‌باشند، بلوکه مالی به میزان %10 در نظر گرفته می‌شود.

تذکر: سازندگان داراي گرید C مجوز همکاري براي تولید قطعات جدید را نداشته و هرگونه تمدید قرارداد منوط به تأیید معاونت کیفیت خواهد بود. همچنین MRP سازنده نیز مطابق دستور معاونت کیفیت گروه صنعتی انتخاب مورد تجدیدنظر قرار می‌گیرد.

تذکر : در صورتیکه پروژه ارتقاء گرید سازنده روند مطلوبی نداشته باشد و یا وضعیت نمره عملکرد کیفی آن‌ها نامناسب باشد، سازنده جهت تصمیم‌گیري براي نحوه ادامه همکاري به کمیته ارزیابی معرفی می‌گردد.