مدیریت استعدادها

یکی از رسالت‌های مهم صنعت، ایجاد ارتباط موثر و مفید با طبقه تحصیل کرده و دانش آموخته دانشگاه است. ورود دانشجویان به صنعت، معمولاً مشکلاتی در حوزه عدم تطابق دانش و نیاز تجربی صنعت ایجاد می‌کند. مکبا با هدف مرتفع کردن این نیاز، اقدام به تشخیص استعدادها، پرورش و مدیریت آن‌ها نموده است.

مدیریت استعداد یعنی به جای آنکه سوال کنیم آیا کارجو برای موقعیت شغلی مورد نظرمان مفید است یا خیر، بپرسیم آیا علاوه بر مفید بودن برای این موقعیت شغلی، این فرد برای مجموعه ما مفید خواهد بود؟ آیا او در اهداف آینده سازمان می‌تواند نقشی اساسی ایفا کند؟

بنابراین می‌توان گفت مدیریت استعداد، استراتژی کلان و جامعی است، به وسعت سازمان ما، برای استخدام، آموزش و تعلیم و حفظ بهترین و کارآمدترین همکاران ما در سازمان.

اکنون به طور کامل این مفهوم را درک کردیم، حال شاید این سوال پیش بیاید آیا مدیریت استعداد همان مدیریت منابع انسانی است؟ خیر، این طور نیست. همانطور که گفتیم اشتراکات این دو فراوان است، اما مدیریت استعداد اندکی کوچک‌تر و نوپاتر، کم‌تجربه‌تر، اما دوستانه‌تر از مدیریت منابع انسانی است.

اهمیت مدیریت استعداد

پاسخ ساده برای اهمیت مدیریت استعداد این است که موجب جذب و نگه داشت کارمندان با استعداد می‌شود و مسلماً مهمترین دارایی شرکت شما، کارمندان هستند. مدیریت استعداد به شما کمک می‌کند تا ارزش کارمندان خود را به بالاترین حد برسانید و موجبات رشد آن‌ها را فراهم کنید. دیگر مزایای مدیریت استعداد شامل موارد زیر می‌شود:

  1. به کسب و کارها در بهبود عملکرد کمک می‌کند.
  2. به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا در رقابت با رقبا موفق عمل کنند.
  3. باعث نوآوری می‌شود.
  4. به تیم سازی کمک می‌کند.
  5. گردش مالی را کاهش می‌دهد.
  6. منجر به برند کارفرمایی قوی می‌شود.
  7. به دیگران انگیزه می‌دهد تا رشد کنند.

تفاوت‌های مدیریت استعداد و مدیریت منابع انسانی

  • ساختاردر مدیریت منابع انسانی، استخدام، آموزش و تعلیم و حفظ همکاران همه تماماً به عهده دپارتمان منابع انسانی است و قدرت در این ناحیه متمرکز شده است. اما در مدیریت استعداد، هر یک از این وظایف در دپارتمان یا کمیته مربوط به خود انجام می‌گیرد و در سرتاسر سازمان پراکنده است. با این رویکرد تمام سازمان در این قبال مسئول بوده و در این اقدامات نقش خواهند داشت.
  • وظایف: مدیریت منابع انسانی بیشتر بر مدیریت اجرائی متمرکز است. دپارتمان منابع انسانی، بیشتر به موضوعاتی همچون پرداخت‌، مرخصی‌، پاداش، و شکایات همکاران می‌پردازد. این در حالی است که مدیریت استعداد تقریباً صرفاً و به طور انحصاری بر یاری‌رسانی و بهبود استعدادها در سازمان متمرکز است. توسعه و پیشرفت حرفه‌ای را در یک طرف و گزارش حضور همکاران را در طرف دیگر قرار دهید، هر دوی آن‌ها به اندازه کافی مهم هستند و هر دو هم در رابطه با همکاران ما هستند، اما دومی را می‌توان کاری دفتری در نظر گرفت.
  • اجرا و پیاده‌سازی: مدیریت استعداد اقدامی استراتژیک است و اغلب به عنوان یکی از اهداف و برنامه‌های کلان سازمان، در کنار اهداف کلان و بلند مدت سازمان قرار می‌گیرد. این در حالی است که مدیریت منابع انسانی اقدامی مکانیکی و تاکتیکی است که با مدیریت روزانه افراد سر و کار دارد.